01.12.2021

Kleurentrends 2021-2022: The Chamber

Nelissen staat voor innovatie. En wie wil innoveren, blijft ook graag op de hoogte van de nieuwste trends … Daarom deden we samen met Francq Colors research naar de laatste nieuwe kleurentrends. Dat resulteerde in 6 inspirerende fotoreeksen. Intussen zijn we al toe aan de derde trend: The Chamber.



Na de coronapauze zullen we alsmaar vaker terugkijken naar pre-modernistische en pre-kapitalistische vormen van wijsheid uit het verleden. De manieren van het recent verleden zullen weggegooid worden en vervangen worden door een meer intuïtieve aanpak.



Telkens wanneer een schok door het systeem gaat, is er een revival van al wat nostalgisch is. Zoals de Arts & Crafts-beweging gedeeltelijk een reactie op de industriële revolutie was, zo zullen we in de toekomst nog nostalgische golven meemaken. Ze zullen gekarakteriseerd worden door een fascinatie voor het pre-modernistische en soms zelfs het pre-industriële. Intuïtieve en inheemse vormen van wijsheid zullen overal blootgelegd worden, en we zullen vaker en vaker inspiratie bij onze voorouders halen om de problemen van vandaag op te lossen.



Deze trend zal het sterkst zijn wanneer die inspeelt op de zorgen die in de 21ste eeuw leven. Zo zal er een revolutie ontstaan die gebaseerd is op materiaal op basis van planten en die ervoor kunnen zorgen dat er minder plastic gebruikt wordt. Daarnaast zullen we ook onze levensstijl drastisch omgooien: van te geglobaliseerd leven - voor corona - tot lokaal leven na corona. We zullen meer tijd doorbrengen in onze lokale gemeenschappen, met onze buren bijvoorbeeld. Maar vergis je niet: ook in een gelokaliseerde wereld zal technologie ons helpen om deze lokale banden te versterken. Denk maar aan buurtgroepen op sociale media. In crisistijden zoals deze, en erna, zullen we teruggaan naar de ‘basics’ en volop omarmen wat in het verleden goed was.



In interieurdesign resulteert dit in een fascinatie voor pre-modernistische meubels en stijlen, die vaak hevig gedecoreerd zijn. De interieurs errond zijn dan weer enorm gelaagd en rijk, en zitten vol met eclectische referenties.



>  Benieuwd naar de andere trends? Ontdek The Hub 
Nieuws