29.05.2024

N70/6,5: nieuw formaat van Nelissen Steenfabrieken biedt financiële en ecologische voordelen


“De introductie van N70/6,5 markeert een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst,” aldus Carlos Jorissen.

Lanaken/Brussel, 29/05/2024 – Nelissen Steenfabrieken introduceert N70/6,5: een nieuw gevelsteenformaat met heel wat financiële en ecologische voordelen. De lancering vindt plaats op Architect@Work in Brussel, niet toevallig een beurs die innovaties in de bouwsector samenbrengt. De introductie van dit nieuwe formaat is een belangrijke mijlpaal in de klimaatroadmap van Nelissen en onderstreept haar inzet voor budgetvriendelijk en ecologisch bouwen.

N70/6,5 is de derde variant in de N70-reeks van Nelissen Steenfabrieken, na N70/4 en N70/5. Door het exclusieve formaat (±240x70x65 mm) is N70/6,5 niet alleen 3 cm smaller, maar ook 2,5 cm langer dan een traditionele gevelsteen (WV 65). Deze speciale afmetingen brengen heel wat ecologische en financiële voordelen met zich mee.

Prijsgunstig
N70/6,5 zorgt voor een snellere bouw van de gevel omdat er 10% minder bakstenen nodig zijn per m² (in vergelijking met WV 65). Dat brengt bovendien een mooi financieel voordeel met zich mee. Aangezien er 10% minder stenen nodig zijn per m², kunnen bouwheren ook 10% besparen op hun gevel. Dit maakt het nieuwe formaat bijzonder aantrekkelijk vermits het belangrijk is om vandaag efficiënter, duurzamer én prijsbewuster te bouwen.Dematerialisatie
Nelissen zet met de introductie van N70/6,5 ook sterk in op dematerialisatie. “Vorig jaar ondertekenden we samen met een aantal andere producenten uit de baksteensector een charter waarin we ons engagement bevestigen in de transitie naar een koolstofarme maatschappij tegen 2050. Dat wil zeggen dat we ons engageren om na te denken over hoe we ons energie- en grondstofgebruik kunnen beperken zonder in te boeten aan kwaliteit en functionaliteit. N70/6,5 is een mooie uitkomst van dit denkproces en past perfect binnen het dematerialisatie-kader”, vertelt Carlos Jorissen, één van de drie CEO’s van Nelissen Steenfabrieken.

Een baksteen in het nieuwe formaat is bovendien 14% lichter dan een traditionele WV 65-gevelsteen. Dat zorgt niet alleen voor 14% meer stenen per transport, maar ook voor minder vrachtwagenbewegingen (en transportkosten).

Stap richting duurzame toekomst
“De introductie van N70/6,5 markeert dus een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst,” aldus Carlos Jorissen. “Door het gewicht te reduceren en tegelijkertijd het formaat te optimaliseren zonder in te boeten aan kwaliteit of esthetiek, demonstreren we dat innovatie, duurzaamheid én prijsbewustheid hand in hand gaan.”

N70/6,5 is beschikbaar in 11 moderne kleuren.
 
Nieuws