23.02.2018

DUBIO wint de Product Innovation Award op Belgian Building Awards

Nelissen Steenfabrieken viel met de DUBIO weer in de prijzen. Nadat de innovatieve gevelsteen de Henry van de Velde Efficiency award won in januari, werd op de Belgian Building Awards ook de Product Innovaton Award in ontvangst genomen.De prestigieuze Belgian Building Awards 2018 werden op de eerste dag van Batibouw uitgereikt. De beurs was ook de organisator van het evenement in samenwerking met enkele toonaangevende partners. Dit jaar werden 9 laureaten verkozen in evenveel categorieën door een vakkundige jury.

Uit meer dan 20 kanshebbers koos de jury  in de categorie Product Innovation voor de DUBIO-gevelsteen. Deze werd ontworpen in een samenwerking tussen Nelissen Steenfabrieken en het productdesignbureau ‘Depot Roel Vandebeek’. Wat deze innovatieve gevelsteen typeert, zijn de schaduwlijnen en het formaat van de steen, gebaseerd op het N70-model uit het gamma van Nelissen Steenfabrieken.“De jury heeft gekozen voor een productinnovatie die in al haar eenvoud de creativiteit van architecten en bouwheren triggert en het mogelijk maakt om ook zonder technologische hoogstandjes, van een buitengevel een visueel boeiend spektakel kan maken”, zo luidde het oordeel van de jury.
De DUBIO was echter niet aan zijn proefstuk toe. Eerder in janurari 2018 kon het vernieuwende product ook de jury van de Henry Van De Velde Awards het meest bekoren. Toen ontving de gevelsteen de Efficiency Award.

De DUBIO is tijdens Batibouw van 22 februari tot en met 4 maart te bezichtigen op de stand van Nelissen Steenfabrieken (Hal 5-stand 511). 
Nieuws