21.09.2023

Kathy De Bruyne vervoegt directieteam Nelissen SteenfabriekenLANAKEN, 21/09/2023 - Bijna één jaar na toetreding van de Finance Director en Commercial Director, vervult Kathy De Bruyne vanaf vandaag de rol van HR Director bij Nelissen Steenfabrieken. Met deze benoeming wil het familiebedrijf haar focus op het HR-beleid – en bijgevolg alle medewerkers – nog meer verhogen.


Eind 2022 nam Nelissen de eerste stappen in de verdere professionalisering van de bedrijfsstructuur door de oprichting van een directieteam. De commerciële en financiële rollen werden op directieniveau snel ingevuld, waarna de zoektocht naar een HR Director verder ging.

“Nelissen hecht veel belang aan de familiewaarden binnen het bedrijf en zet haar medewerkers steeds centraal”, vertelt CEO Burt Nelissen. “De aanwerving van een HR Director was voor ons een logische volgende stap en daarmee willen we nu nét dat stapje verder gaan in de professionalisering van ons HR-beleid.”

De drie CEO's - Burt Nelissen, Carlos Jorissen en Joeri Gevers - worden voortaan dus bijgestaan door drie Directors die hen ondersteunen in de sturing van het bedrijf. Finance Director Betsy Lathouwers en Commercial Director Kim Vandebosch worden bijgetreden door HR Director Kathy De Bruyne.

25 jaar HR-expertise aan boord

Kathy De Bruyne geniet van 25 jaar ervaring op HR-gebied. Ze heeft tijdens haar carrière al de nodige expertise opgebouwd bij onder andere Production Resource Group (PRG) en Carrefour. De voorbije 6 jaar vervulde ze de rol van HR Director bij Het Poetsbureau. Die rol mag ze voortaan dus verder bekleden binnen het directieteam van Nelissen. Dat betekent ook dat ze enkele van de verantwoordelijkheden van CEO Burt Nelissen overneemt.

Burt verduidelijkt: “Tot voor kort nam ik het Human Resources-beleid voor mijn rekening. Voortaan valt het HR-beleid onder de bevoegdheid van Kathy. Ik blijf wel actief als Operations Director en CEO.” Kathy heeft alvast zin in deze nieuwe uitdaging. "Bij Nelissen voel je vanaf dag één de warme en mensgerichte dynamiek van een Limburgs familiebedrijf. De focus op innovatie en duurzaamheid wil men ook in het HR-beleid laten doorstromen. Er is hiervoor reeds een solide onderbouw. Ik kijk ernaar uit om samen met het huidige team de volgende stappen te zetten in dit verhaal”, besluit Kathy. 
Nieuws