08.12.2022

Nelissen Steenfabrieken is de Limburgse Ondernemer van het Jaar 2022Nelissen mag zich een jaar lang de ‘Limburgse Ondernemer van het Jaar’ noemen! Dat werd gisteren bekendgemaakt in de ambtswoning van gouverneur Jos Lantmeeters in Hasselt.


De ‘Limburgse Ondernemer van het Jaar’-award werd door Made In en Het Belang van Limburg in het leven geroepen om Limburgse bedrijven te bekronen die een positieve impact genereren op de provincie. Dit jaar was de prijs dus weggelegd voor Nelissen. Het familiebedrijf uit Kesselt haalde het hiermee van de twee andere genomineerden, Tribù en Umami Groep.

Investeringsplan

Vooral het ambitieuze investeringsplan kon de jury bekoren. Dat plan voorziet onder andere de bouw van een nieuwe fabriekshal die gericht is op CO2-neutraliteit tegen 2032. Hiervoor zal Nelissen een beroep doen op waterstof als klimaatneutrale energiebron. De toekomstige H2-leiding van Fluxys tussen Antwerpen en Luik, die net langs de fabriekssite zal lopen, zal hierin een belangrijke rol spelen.

De totale oppervlakte van de fabriekssite zal door de uitbreidingen meer dan verdubbelen, van 12 ha naar 31 ha. Meer oppervlakte betekent meer productiecapaciteit, meer medewerkers en dus ook een positieve impact op Limburg! 
Nieuws