18.05.2022

Nelissen investeert in de bouwvakkers van de toekomst

In oktober 2021 mocht Nelissen Steenfabrieken 100 kaarsjes uitblazen. Ook het VTI Deinze, een school voor Technisch- en Beroepsonderwijs, vierde vorig jaar zijn 100ste verjaardag. Begin mei ’22 vond hun langverwachte opendeurdag plaats, en hier was ook Nelissen vertegenwoordigd!

Nelissen schonk enkele paletten met Dubio-gevelstenen aan de studenten Bouw van VTI Deinze. De aanleiding? Stijn Verhaegen, leerkracht Bouw aan het VTI, was na een bezoek aan de showroom van Nelissen in Lanaken geïnspireerd door de Dubio-gevelsteen. “Als eeuwelingen onder elkaar vroeg ik of Nelissen enkele paletten Dubio’s kon missen, en dat was het geval”, aldus Verhaegen.



Bouwvakkers van de toekomst

“We zijn heel blij dat bedrijven zoals Nelissen op deze manier hun steentje bijdragen. Het is belangrijk dat er in de bouw geïnvesteerd wordt, want scholen zoals de onze leiden de nieuwe bouwvakkers op, en verzekeren dus ook de toekomst van de bouw. Met de paletten die we krijgen komen we trouwens ook zo’n 3 à 4 jaar toe. Als we muurtjes opbouwen breken we ze achteraf terug af en hergebruiken we de bakstenen.”



Trots

“De leerlingen-bouw van het 3de jaar (14- à 15-jarigen) waren heel blij om met een nieuw soort steen zoals de Dubio te kunnen werken”, vertelt Verhaegen. De muren die ermee gemetst werden zijn onder andere geïnspireerd op elementen die hij terugzag in de showroom van Nelissen. De gelijkenis is treffend, en het resultaat mag er zijn! “Dat klopt, we zijn heel trots op de creatie van onze leerlingen. Enkele architecten vroegen me achteraf ook naar de contactgegevens van Nelissen, dus dat is een positieve afsluiter!”

 
Nieuws