21.03.2024

Ronald Wijnants vervolledigt directieteam Nelissen Steenfabrieken


Directieleden Betsy Lathouwers (Finance Director), Kim Vandebosch (Commercial Director), Kathy De Bruyne (HR Director) en Ronald Wijnants (Production Director) zijn met de ondersteuning van CEO Joeri Gevers goed gepositioneerd om de ambities te realiseren.

LANAKEN, 21/03/2024 - Het directiecomité van Nelissen Steenfabrieken is nu volledig met de recente aanstelling van Ronald Wijnants als Production Director. Deze cruciale positie werd recent ingevuld, waarmee de organisatie haar streven naar een nog efficiënter productieproces versterkt. Ronald Wijnants neemt de verantwoordelijkheid op zich voor de dagelijkse leiding van de productieactiviteiten binnen het familiebedrijf.

Ronald is geen onbekende in de buurt. Tot voor kort was hij werkzaam bij Sappi Lanaken als Production Manager. De sluiting van Sappi was voor Ronald een zware klap, maar ondertussen is hij heel blij met zijn nieuwe functie binnen het directiecomité van Nelissen. “Hoewel de sluiting van Sappi een teleurstelling was na mijn lange carrière bij het bedrijf, ben ik enorm enthousiast om de Nelissen-familie te versterken. Ik kijk dan ook uit naar een steengoede samenwerking”, aldus Ronald.

Ook aan Nelissen-zijde heerst er enthousiasme over de komst van de nieuwe Production Director, die maar liefst 35 jaar aan productie-ervaring met zich meebrengt. Burt Nelissen – naast Carlos Jorissen en Joeri Gevers één van de drie CEO’s - is blij met deze nieuwe wind binnen het bedrijf en draagt met veel vertrouwen een deel van zijn takenpakket over aan Ronald. “Meer dan 30 jaar heb ik de dagelijkse leiding van al onze productieactiviteiten op mij genomen. Voortaan is deze rol weggelegd voor Ronald. Ik ben er zeker van dat onze productie in goede handen is bij hem”, vertelt Burt.

Focus op duurzaamheid
Burt blijft uiteraard nog actief binnen het bedrijf, maar zal zich als CEO vooral focussen op een duurzame energietransitie en het behalen van de klimaatdoelstellingen. Burt wordt hierin bijgestaan door Paul Sino. Paul, voorheen Operational Manager, neemt nu de rol van Sustainablity Manager op zich en focust zich samen met Burt op duurzame toekomstgerichte plannen en projecten. 
Nieuws