14.03.2022

Kleurentrends 2021-2022: The Alcove

Nelissen staat voor innovatie. En wie wil innoveren, blijft ook graag op de hoogte van de nieuwste trends … Daarom deden we samen met Francq Colors research naar de laatste nieuwe kleurentrends. Dat resulteerde in enkele inspirerende fotoreeksen. Intussen zijn we al toe aan de volgende trend: The Alcove.



Zachte texturen, veilig gevoel
We beleven volop een nieuwe golf van ‘cocooning’: ons huis is een warm nest, bijna letterlijk. Zachte en aaibare materialen hebben een positief effect op onze mentale gezondheid. Aanraken is immers een primaire behoefte. Beperk het interieur niet tot één enkele textuur. Combineer gerust een tapijt met een zachte wand en aaibaar meubilair. Servies krijgt een extra glazuurlaag om zo het aanraken ervan aantrekkelijker te maken. Geribbelde structuren zorgen voor heel bewuste aanrakingen, voor boeiende ervaringen van het interieur.



Donkere kleuren, grot-vormgeving
Donkere kleuren op de muur hebben iets heel dramatisch, maar net zo goed iets geruststellend. Als een grot die bescherming biedt tegen de wereld rondom ons. Voor het ultieme grotgevoel, werk ton-sur-ton: ga voor dezelfde kleur op de muren als op het meubilair.



Wanneer donkere tinten aanleunen bij die van de natuur, zoals donkere groentinten en diep terracottarood, dan creëert dat een bijzonder elegante sfeer. Combineer een donker decor met accenten in metallics.



Imperfecte afwerkingen
Hedendaagse interieurs zijn verre van afgelikt en steriel: voorzie ruimte voor imperfectie. Keramiek vertoont bij voorkeur nog de sporen van de maker, en ook wanden en textiel verklappen een menselijke inmenging door kleine imperfecties. De schijnbare nonchalance waarmee vloeren, wanden en objecten werden afgewerkt geven een interieur net een heel herkenbaar en sympathiek trekje. Glazuur hoeft zeker niet overal gelijkmatig aangebracht te worden, experimenteer met objecten die een hoog ‘souvenir’ gehalte bezitten.



Art Deco invloeden, licht/schaduw
Afgeronde vormen, grafische motieven en texturen maken duidelijk dat de Art deco stijl helemaal terug is. Het grafische karakter van de Art Deco stijl laat zich perfect vertalen tot textieldesign. In een donker interieur is het belangrijk te spelen met het gegeven van licht en schaduw. Dat zorgt voor een teken van leven in deze eerder sombere settings.



Wanden met textuur worden pas écht interessant wanneer ze zonlicht opvangen en zo spelen met het weinige licht dat in deze donkere kamers binnenvalt. Geglazuurd servies bezit de bijzondere eigenschap het invallende zonlicht op een natuurlijke manier te reflecteren.

 
Nieuws