05.05.2021

Dubio

Wist je dat ...

... Burt Nelissen, Carlos Jorissen en Joeri Gevers, de drie neven die vandaag Nelissen Steenfabrieken leiden, een magische baksteen in hun gamma hebben: de Dubio! Een baksteen die doet twijfelen. Door het aanbrengen van één of twee schaduwvoegen lijkt het alsof je twee of drie stenen boven elkaar ziet. Maar in werkelijkheid gaat het om één steen.


De Dubio is een mooi voorbeeld van een trompe-l’oeil. Een optische illusie. Je wordt als het ware beetgenomen waar je bijstaat. De mysterieuze steen is een wereldprimeur die bedacht en ontworpen werd door Roel Vandebeek. Hij is een gerenommeerd product designer uit Maasmechelen. Hij waagde het om aan de baksteen – onze nationale trots waaraan je best niet raakt – veranderingen aan te brengen. Hij trok met zijn ontwerp naar het trio dat Nelissen Steenfabrieken vandaag bestuurt, en ze gaven groen licht om de Dubio op de markt te brengen.


Opnieuw een bewijs dat het familiebedrijf open staat voor innovatie. Samen met co-creatie en duurzaamheid zijn het de drie fundamentele waarden die het familiebedrijf nu al 100 jaar lang in de praktijk brengt. Roel Vandebeek haalde inspiratie voor de Dubio bij zijn echtgenote en zwager. Het zijn architecten. De Dubio geeft volgens zijn bedenker aan architecten een extra tool waar ze mee kunnen spelen. Hij heeft een eigen identiteit en geeft aan de baksteen een sexy karakter. De Dubio is ook een prijzenpakker. Hij grossiert in awards, niet enkel bij ons maar ook bij onze oosterburen.

 
Nieuws