17.10.2023

Ontdek de recuperatiegevelstenen van Klinker Historika

Sinds kort voegden we de recuperatiegevelstenen van Klinker Historika toe aan ons assortiment. Klinker Historika ‘oogst’ gevelstenen bij grote afbraakwerken en geeft ze op die manier een tweede leven. We zijn verheugd dat we deze gevelstenen, mét vele voordelen voor je bouwproject en het milieu voortaan kunnen aanbieden.Grote beschikbare hoeveelheden
Klinker Historika is steeds betrokken bij grote afbraakprojecten, waardoor ze voortdurend partijen gevelstenen in grote volumes kunnen aanbieden. De voorraden variëren tussen de 100 000 en 1 000 000 stuks in WV 50-formaat.

Circulariteit
Klinker Historika is dé referentie op het gebied van circulariteit. Ze zorgen voor het volledige recyclageproces van gevelstenen in Nederland en Duitsland. Elke geoogste partij bakstenen ondergaat een grondige test en wordt vervolgens voorzien van een uitgebreid rapport. Hierdoor hergebruiken we ze met vertrouwen in diverse bouwprojecten.

95% CO2-reductie
Gerecycleerde gevelstenen zorgen voor maar liefst 95% minder CO2-uitstoot. Met slechts 14,5 kg CO2 per ton bieden deze gevelstenen een milieuvriendelijk alternatief op de productie van nieuwe gevelstenen.

Kwaliteit
De gevelstenen, afkomstig van zo’n 100 jaar oude gevels, worden zorgvuldig geoogst en vervolgens hergebruikt als volledig gecertificeerd product.

Beschikbare kleuren
Nelissen biedt onderstaande Klinker Historika-kleuren aan in haar gamma:

Geel vormbakBrons vormbak


Mix rood handvorm - vormbak


Rood vormbak


Recuperatiestenen zijn steeds uniek per site waar ze geoogst worden en verschillen hierdoor regelmatig qua kleur en afmeting. Hierdoor kan er geen kleur- en maatvastheid gegarandeerd worden.

Heb je vragen over de recuperatiegevelstenen van Klinker Historika? We helpen je met plezier verder!
info@nelissen.be
+32 12 44 02 44 
Nieuws